Fotografies de Xavi Cardell

Xavi Cardell. Menorquí, nascut a Ciutadella, va marxar de Menorca als 17 anys, vivint a Barcelona, Estats Units i el Regne Unit. Després de 20 anys dedicats al disseny i enginyeria d’embarcacions descobreix la seva veritable vocació, la fotografia. Des de llavors es dedica exclusivament a enfortir aquesta nova faceta com un retrobament personal.Va estudiar fotografía general i publicitaria a IDEP, Barcelona, on va canviar el seu va estudi de disseny i enginyeria per un estudi fotogràfic, per compaginar la seva fotografia professional amb l’ensenyament de la fotografia com a professor de Nikon per a Espanya i Portugal. El 2011 torna a Menorca, on s’assenta fins a dia d’avui amb un estudi fotogràfic a Ciutadella.
Les seves especialitats i interessos artístics són el paisatge, el retrat i la fotografia arquitectònica. Enfoca la fotografia des de la perspectiva artística, amb l’interès per transmetre el seu punt de vista personal, sempre intentant possibilitar al observador d’una interpretació pròpia. Per a això s’utilza principalment el gran angular, un Carl Zeiss de 18mm, objectiu favorit, sense donar l’esquena al teleobjectiu, normalment 105mm (que normalment utilitza per el retrat).
Apart de la distància focal, utilitza la llum com a principal eina de treball, ja que el seu interès se centra en destacar el volum i en la intenció d’aproparse tot el que pugui a la percepció tridimensional de l’escena de la que normalment la fotografia ens priva.
http://www.xavicardell.com/